Трифон Зарезан – съобщение

Трифон Зарезан - Горско Ново село

 

На 14 февруари по стара българска традиция честваме Трифон Зарезан – денят на виното, лозарите, кръчмарите и градинарите. На този ден от 10:00 часа НЧ „Пробуждане 1902“ съвместно с община Златарица, кметството Горско Ново село, „Бобова могила – 2000“ ООД, „КАРА – Данчо Караиванов“ канят всички любители на гроздето, виното и мезето в центъра на с. Горско Ново село, заедно да отпразнуваме Денят на лозаря – „На чашка – две… тежко пенливо вино и дебело мезе“, осигурено от присъстващите.

Това е един от най-хубавите празници, символ на новата реколта и плодородието. Нека тази година да бъде плодородна и щедра за всички винопроизводители! Бъдете здрави и посрещнете празника с радост и веселие и с преклонение пред елексира на живота.

НАЗДРАВЕ!!!

Организираме конкурси за най-добро домашно вино и мезе. Желаещите да участват в него да предоставят вино в бутилки – 0.500 мл. и 0.100 гр. домашно мезе в библиотеката на читалището в Горско Ново село до 13.02.2018 г. – 12:00 часа.

Конкурсите са с награди както следва – първо, второ и трето място получават награди от кмета на община Златарица и от кмета на с. Горско Ново село. Средсствата за награден фонд са осигурени от общината.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *